بخش های اصلی
انجمن اسلامی دانشگاه تهران در بیانیهای برای روز دانشجو با تاکید بر اینکه دولت موظف است برای تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی در حدود قانون بکوشد، نوشته است: مصداق این کوشش شکستن طلسم حصر، رهایی زندانیان سیاسی خاصه دانشجویان و پیگیری مستمر برای گشایش تدریجی فضای سیاسی داخلی است. در بخشی از این بیانیه تصریح شده است که بنا به دولت و دانشجویان موظفند تا در برابر بازداشت خبرنگاران و نویسندگان به نام نفوذ، که گروهی چون وردی تازه بر اوراد فتنه به کارش بستهاند بایستند.
در این بیانیه که با ترجیع بند «به قانون اساسی بازگردیم» منتشر شده، آمده است: ما بازگشت تک تک دانشجویان محروم از تحصیل و اساتید اخراجی به دانشگاه، رفع شکلهای مختلف نابرابری در دانشگاه به ویژه دسترسی نابرابر به بورسیههای علمی و آزادی تک تک دانشجویان از زندان به پشتوانهی قانون اساسی را وظیفهی دولت میدانیم.
تجربه یک روز سبز در دانشگاه تهران؛ از حضور زندانیان سیاسی تا ممانعت از پخش پیام تصویری خاتمی
گزارشی متفاوت از آنچه در ۱۶ آذر دانشگاه تهران گذشت: به یاد آر …
متن این بیانیه را که در وبسایت انجمن اسلامی دانشگاه تهران منتشر شده است، با هم میخوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
ما میراثبران هفتاد سال سنت دیرپای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
ما نمایندگان جوانان آزادی خواه و برابری طلب، در خاورمیانهای که داغ و درفش در آن نشسته و برخاسته است، با کششی خردورزانه به دین، با میانهروی در روش سیاست و با جهدی صلحجویانه به حفظ استقلال و تعالی ملی
با شما آباء صالح انجمن اسلامی دانشجویان
با شما رهجویان و رهنوردان
با شما دانشجویان امروز و دیروز
با شما دولتمردان دیروز، امروز
با تردید و امید سخن میگوییم.
بگذارید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، واسطهی سخن ما در این مجال باشد همچنانیکه باید میانجی هر آن عمل مشروعی قرار گیرد که از جانب مردم، از جانب دولت و از جانب دیگر ارکان حاکمیت جمهوری اسلامی ایران رخ داده است و رخ خواهد داد.
به قانون اساسی بازگردیم.
دولت موظف است تا همچنانیکه کوشید با رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، بنا به اصل سوم قانون اساسی، زمینه را برای طرد استعمار پوشیده در مناسبات آلودهی بین المللی فراهم آورد، برای تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی نیز در حدود قانون بکوشد. مصداق این کوشش شکستن طلسم حصر، رهایی زندانیان سیاسی خاصه دانشجویان و پیگیری مستمر برای گشایش تدریجی فضای سیاسی داخلی است. همین اصل دولت را به بالا بردن سطح آگاهی عمومی مردم در همهی زمینهها – بله بنا به قانون اساسی در همهی زمینه ها – مکلف ساختهاست و این دولت را و البته ما را ملزم می کند تا در برابر بازداشت خبرنگاران و نویسندگان به نام نفوذ، که گروهی چون وردی تازه بر اوراد فتنه به کارش بستهاند بایستیم.
به قانون اساسی بازگردیم.
دولت موظف است تا همچنانیکه کوشید با گشودن اندک فضایی برای کار حزبی منتقدانه و دفاع از تکثر نظر در دانشگاهها به واسطهی بازگشایی انجمنهای اسلامی دانشجویان اصلاحطلب، قدمی برای رفع تبعیضهای ناروا بردارد و مقدمات مشارکت عموم مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش را مجموع آورد، برای محو هرگونه استبداد، خودکامگی و انحصارطلبی داخلی نیز بکوشد. قانون اساسی دولت را عهدهدار آن کردهاست تا با دفاع از حضور طیفهای گسترده در انتخابات پیشروی مجلس، صدایی در برابر انحصارطلبان سیاسی باشید که حیاتشان در گرو برگزاری انتخاباتی خالی از رقابت و تهی از مشارکت عمومی مردمی است. پیریزی اقتصادی صحیح و عادلانه جهت ایجاد رفاه عمومی، رفع فقر، برطرف ساختن محرومیت و صیانت بیتسامح از محیط زیست کشور تنها از این راه ممکن خواهد بود که دولت به وظیفهای که بنا به قانون اساسی برای شکستن شکلهای مختلف انحصار اقتصادی و شفاف و نظارتپذیر کردن گردش سرمایهی ملی دارد عمل نماید.
به قانون اساسی بازگردیم.
یکبار برای همیشه، بازگشت تک تک دانشجویان محروم از تحصیل و اساتید اخراجی به دانشگاه، یکبار برای همیشه، رفع شکلهای مختلف نابرابری در دانشگاه به ویژه دسترسی نابرابر به بورسیههای علمی و دیگر وسائط پیشرفت آکادمیک، یک بار برای همیشه، محو ساختن تبعیض جنسیتی، منطقهای و پولی از دانشگاه که بنا به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید بیتبعیض و رایگان تا سر حد شکوفایی کشور در اختیار آحاد مردم قرار گیرد، یکبار برای همیشه، آزادی تک تک دانشجویان از زندان و گشایش فضای عمل دانشجویی و تمرین کار سیاسی در دانشگاه، ما به پشتوانهی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آنچه را که برشمردیم وظیفهی دولت میدانیم؛
دور باد از دانشگاه دور باش محتسبان
دورباد از دانشگاه کورباش شبزدگان
دوباره از دانشگاه خاموش باش و خفته باش
دور باد از دانشگاه هر باش و نباش
ای کاش…