اصل ٢٢- حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بیشترین تعداد زندانی و دستگیری را در میان احزاب اصلاح طلب متحمل شد و در حال حاضر دو تن از اعضا در زندان به سر می برند. اسامی دویار دربند جبهه مشارکت ایران اسلامی به شرح زیر است :

بیانیه شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی به مناسبت سومین سالگرد تاسیس ستاد ۸۸

1390/6/14

نوروز: شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی به مناسبت سومین سالگرد تاسیس ستاد ۸۸ (ستاد حامیان خاتمی) بیانیه صادر کرد و در آن نسبت به برخوردهای صورت گرفته با جوانانی که در این ستاد فعالیت می‌کردند انتقاد کرد.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خدا

گمان مبر که به پایان رسید کار مغان

هزار باده ناخورده در رگ تاک است


۳ سال پیش در چنین روزهایی در شهریور ماه و همزمان با ۱۵ ام ماه مبارک رمضان و سالروز تولد امام صلح و رحمت، امام حسن مجتبی (ع)، ۸۸ جوان از سراسر کشور و از جوانان احزاب تا روزنامه نگاران و هنرمندان و جوانان فعال در نهادهای مدنی با امضای بیانیه ای ضمن دعوت از سید محمد خاتمی با بیان دغدغه های خود تشکیل ستادهای خودجوش وی را اعلام کردند.

این جوانان با دغدغه آينده‌يي كه قسمت اعظمي از آن را از دست‌رفته مي‌دیدند تنها راه برون‌رفت از وضع آن روز را سياست‌ورزي و مقابله با جريانی که کشور را به قهقرا می برد و تشكيل دولتي با مولفه‌هاي اصلاح‌طلبي دانسته و با تحليل شرايط روز «سيدمحمد خاتمي» را بهترین گزينه ممكن براي اين امر می دانستند.

به دنبال بیانیه آغاز به کار این ستاد، ستادهای استانی ۸۸ در ۳۰ استان و تقریبا در تمامی شهرستانهای ایران تشکیل گردید.

چندی پس از آغاز به کار و به دنبال کاندیداتوری مهندس میرحسین موسوی و کناره گیری سید محمد خاتمی، این گروه با برگزاری کنگره های استانی تصمیم به حمایت از مهندس میرحسین موسوی گرفت و با جمعی که تا آن روز به بیش از ۳۰ هزارنفر رسیده بود به کمپین انتخاباتی وی پیوست.

انتخابات به پایان رسید و جریان اقتدارگرایی که کینه سختی از جوانان اصلاح طلب ایران به دلیل ایجاد شور، امید و شادی در جامعه گرفته بود، از فردای انتخابات نوک پیکان حمله ی خود را به سمت این جوانان که بخش عمده ی آن اعضای ستاد ۸۸ بودند، برده و تعداد زیادی از آنها را بازداشت کردند.

رئیس، اعضای هیات اجرایی، شورای سیاست گزاری و اعضای دیگر این ستاد در تهران و سایر شهرستانها که تعداد آنها تا امروز به بیش از یکصد نفر رسیده است، از آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قزوین، کرمان، کرمانشاه، گلستان و مازندران بازداشت و برای برخی از آنان به جرم فعالیت در انتخابات حکم محکومیت هم صادر گردیده است.

دوسال گذشت و آنچه بر همگان از جمله دستگاههای امنیتی ثابت شد به حق بودن دغدغه هایی بود که اعضای این ستاد را گرد هم آورده بود. در شرایطی که با نزدیک شدن به ایام انتخابات جریانات اصولگرا برای رای اوردن به تکرار دغدغه های سه سال پیش جوانان اصلاح طلب پرداخته اند، هم اکنون عماد بهاور عضو ارشد این ستاد و پویش حمایت از خاتمی و موسوی با حکم غیر قابل توجیه و غیر قانونی ۱۰ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی و اسماعیل صحابه قائم مقام کمیته مالی این ستاد با حکم ناعادلانه ۴ سال حبس تعزیری در زندان به سر می برند.

در شرایطی که حمله به دولت در جریان اصولگرا تبدیل به ارزش شده بسیاری دیگر از اعضای این ستاد و دیگر ستادهای انتخاباتی نیز با دریافت حکم منتظر اجرای این احکام هستند و برخی نیز با گذراندن دوران محکومیت در حال گذراندن محرومیت های سیاسی و اجتماعی هستند.

در دو هفته گذشته نیز موج جدیدی از ایجاد محرومیت ها برای اعضای این ستاد در گزینش دانشگاه و همین طور برگزاری دادگاه آغاز شده است.

جاوید فخریان رئیس ستاد مجازی و سجاد خداکرمی رئیس ستاد منطقه ۸ شهر تهران هر کدام به یک سال حبس تعزیری و هیلا صدیقی از اعضای دیگر ستاد به ۴ ماه حبس تعلیقی به مدت ۵ سال محکوم شده اند. تعداد دیگری از اعضای این ستاد برای برگزاری دادگاه احضار و یا منتظر صدور حکم هستند.

شاخه جوانان جبهه مشارکت با پاسداشت این روز که آن را نقطه عطفی در فعالیت اصلاح طلبانه جوانان ایرانی می داند این سوال را از مسئولین قضایی و امنیتی می پرسد که در کجای دنیا با جوانانی که مسئولانه با دعوت مردم به شرکت در انتخابات آنها را به حضور در چارچوب قانون اساسی فرا می خوانند این گونه برخورد برخورد می کنند؟

در کجای دنیا دستگاههای امنیتی از این که جوانانی که در چارچوب قانون فعالیت می کردند به گروه های برانداز و مخالف بپیوندند خوشحال می شوند؟ در کجای دنیا با شلاق زدن دانشجوی دکترا و فعال اجتماعی اش، جوانان تحصیل کرده اش را تحقیر می کنند؟ کدام کشور دنیا با برخوردهای تند و صدور احکام تند و محرومیت های دانشگاهی، سیاسی و اجتماعی برای جوانانی که اصرار به فعالیت های قانونی باور داشتند، توانسته است برای رهبر حاکمش محبوبیت کسب کند؟

ما جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی، باز هم امیدواریم مسئولین از راه پیش گرفته بازگردند و از مردم و جوانان پرشور حلالیت بطلبند و برای اصلاح امور اقدام کنند.

بی تردید ستاد ۸۸ به نقطه عطفی در فعالیت های جوانان بعد انقلاب تبدیل شده و جوانان بسیاری هستند که با وجود این اتفاقات همچنان خود را ۸۸ ای می دانند.

شاخه جوانان جبهه مشارکت

شهریورماه ۱۳۹۰

براي قرار دادن لوگو زير در سایت یا وبلاگ خود، كد را در قسمت (head) سايت يا وبلاگ قرار دهيد.