بخش های اصلی
گزارشی از سخنان نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران که به همراه حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در نخستین گردهمایی مشترک مسوولان و هادیان سیاسی نیروهای مسلح شرکت کرده بودند، در خبرگزاری ها و روزنامه های سراسری پنجم آبان ماه منتشر شد که سوالات و ابهامات زیادی را در میان نسل جوان که حضور امام (ره) و شرایط انقلاب و جنگ را درک نکرده و ادراک آنها از مستندات باقی مانده بخصوص وصیتنامه ایشان است، ایجاد کرد.
سخنان و مواضع آقای سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه و آقای حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در این نشست به قدری در تضاد بااصول اولیه حکمرانی، آرمانهای مستند انقلاب، قانون اساسی، وصیت نامه امام راحل، قوانین موضوعه و … قرار داشت که این گمان را در ما تقویت کرد که احتمالا اشتباهی در انعکاس سخنان ایراد شده توسط این دو مقام رسمی کشور بوجود آمده است. اما متاسفانه با وجود گذشت قریب به چندین هفته از انتشار این سخنان تکذیبیه ای در این باره از سوی ایشان صادر نگردید. لذا بر آن شدیم در این رابطه نکاتی را با ملت بزرگوار ایران بویژه جوانان عزیز به عنوان صاحبان حقیقی این کشور در میان گذاریم.
در این نشست جناب سعیدی در خصوص دخالت سپاه در انتخابات تاکید کرده اند: ” نسبت نیروهای مسلح کشور با فعالیتهای سیاسی حسب «نوع» نهاد نظامی متفاوت است و به گفته وی بر این اساس «فعالیت سیاسی سپاه در برخی جاها اشکال ندارد.» وی سپس با تاکید بر اینکه «موضعگیری» جزء وظایف سپاه است، گفت:در حوادثی ممکن است لازم باشد سپاه موضعگیری کند و حتی بعضاً اگر موضعگیری نکند، اشکال دارد، ولی شاید لازم نباشد که مثلاً ارتش این کار را انجام دهد. ”
در این رابطه لازم به یادآوری است امام خمینی در زمان تشکیل وزارت سپاه فرمودند:”باید سعی کنید جهات سیاسی در سپاه وارد نشود، که اگر افکار سیاسی وارد سپاه شود جهات نظامی آن از بین می رود. همیشه به سپاه سفارش کنید که آنان خودشان را یک جنگنده خدمتگزار مردم بدانند.” و باز در مقاطع مختلف بر عدم ورود نظامیان و نیروهای مسلح در « احزاب و گروههای سیاسی و دینی » و « مناقشات و بازیهای سیاسی » به ویژه در ایام انتخاباتها تصریح و تاکید داشتند که در اینجا بخشی از وصیت نامه حضرت امام را به ایشان که ادعای پیروی از او را دارند، متذکر می شویم: “وصیت اکید من به قوای مسلحآ ن است که همانطور که از مقررات نظام، عدم دخول نظامی در احزاب و گروهها و جبهه ها است به آن عمل نمایند؛ و «قوای مسلح مطلقاً، چه نظامی و انتظامی و پاسدار و بسیج و غیر اینها»، در هیچ حزب و گروهی وارد نشده و خود را از «بازی های سیاسی»دور نگهدارند. در اینصورت می توانند «قدرت نظامی»خود را حفظ و از اختلافات درون گروهی مصون باشند. و بر فرماندهان لازم است که افراد تحت فرمان خود را از ورود در احزاب منع نمایند. و چون انقلاب از آن همۀ ملت و حفظ آن بر همگان است، دولت و ملت و شورای دفاع و مجلس شورای اسلامی وظیفة شرعی و میهنی آنان است که اگر قوای مسلح، چه فرماندهان و طبقات بالا و چه طبقات بعد، برخلاف مصالح اسلام و کشور بخواهند عملی انجام دهند یا در احزاب وارد شوند که بی اشکال به تباهی کشیده میشوند ـ و یا در «بازی های سیاسی»وارد شوند، از قدم اول با آن مخالفت کنند. و بر رهبر و شورای رهبری است که با قاطعیت از این امر جلوگیری نماید تا کشور از آسیب در امان باشد.” ضمن اینکه در قوانین استخدامی نیروهای مسلح شرط ورود افراد به این نیروها و پوشیدن لباس نظامی عدم وابستگی به احزاب و گروهها و جبهه بندی های سیاسی است و هرگاه افراد نظامی از این شرط عدول کنید خودبخود ادامه کار آنها در نیروهای مسلح غیرقانونی محسوب شده و قابل مجازات است.
حال جناب آقای سعیدی لطفا بفرمایند با استناد به کدام بخش از این فرمایشات امام خمینی یا قوانین جاری ، دخالت سپاه و بسیج را در فعالیت ها و بازیها و جبهه بندی های سیاسی را بلااشکال اعلام می فرمائید؟!
حضرت امام از رهبری، دولت و نمایندگان مجلس می خواهد که در صورتیکه قوای مسلح بخواهند وارد “بازیهای سیاسی” شوند به “وظیفه شرعی و میهنی خود عمل کرده و از قدم اول با آن مخالفت کنند.”
بر دولتی که خود برآمده از “کودتای انتخاباتی ” است حرجی نیست اما آیا مردمی که قرار بود «ولی نعمت ما» باشند حق دارند از سایرینی که مورد خطاب حضرت امام هستند، سوال کنند که شما در راستای اجرای فرمایشات و به ویژه وصیت نامه امام در این خصوص چه کرده اید؟!
حضرت امام حتی از “رهبر و شورای رهبری” آینده می خواهند که با قاطعیت از این امر جلوگیری نمایند، موضع رهبری محترم در قبال این فرمایشات نماینده ایشان و مجوز صادره چیست؟
آیا مردم از خود نخواهند پرسید که با وجود قانون تاسیس سپاه و تاکید صریح امام راحل ، نماینده رهبری در سپاه چگونه بی پروا از دخالت سپاه در امور سیاسی دفاع می نماید. متاسفانه انحراف از آرمانهای انقلاب ، امام و اصول مصرّح قانون اساسی آنچنان در افکار مسوولان کنونی کشور ریشه دوانده است که نماینده رهبری در سپاه عدم موضع گیری (سپاه) در برخی موارد را دارای اشکال می داند.
آقای سعیدی در بخش دیگری از سخنانشان افزوده اند: “«ما را متهم میکنند که در انتخابات دخالت کرده ایم، ولی ما دخالت نکرده ایم، بلکه ما فقط شاخصها و اصول را بیان میکنیم و این دخالت در انتخابات محسوب نمیشود.”!
جناب آقای سعیدی آیا ما به عنوان جمعی از جوانان نگران و دلسور این کشور نباید با این صحبت های حضرتعالی مطمئن شویم شما هم با این طریق، صحبت های سردار مشفق را تایید می کنید؟! و شخصا قبول می فرمایید که حزب پادگانی سازمان دهنده این کودتای انتخاباتی بوده است؟! و اگر انجام این اقدامات مورد تایید شما است، با کدامین منطق و براساس کدام بند از قانون سپاه و یا بر اساس کدام بخش از وصیت حضرت امام مجوز انجام آنها صادر شده است؟
متاسفانه سخنانی که در طی یک سال و نیم گذشته به اشکال گوناگون از زبان مسولان عالی رتبه حکومتی ایراد شده، نه تنها در کاهش تردیدهای مردم درخصوص سلامت انتخابات موثر نبوده بلکه با ایراد این سخنان، شما افکار عمومی را در خصوص اجرای کودتای انتخاباتی به یقین رسانیده اید.
جناب آقای سعیدی در بخش دیگری از اظهاراتشان با بیان اینکه” نحوه نگاهها در مسائل ارزشی و مساله مشروعیت مدیریت و قانون تاثیرگذار است”، می فرمایند: “اگر قانونگذار خداست ، شورای نگهبان را نیز باید تقویت کرد ولی اگر به این معتقد نباشیم که قانونگذار خداست آن وقت میتوانیم شورای نگهبان را از بیخ و بن بزنیم.”
بیانات جناب آقای سعیدی و عدم اشکال و ایراد به آن از سوی دیگران که دستی در قدرت و حکومت دارند موید آن است که تفکر رایج در بخش غالبی از حاکمیت فعلی از اندیشه ای برگرفته شده است که سابقه دارد. این سخنان بیان همان تفکری است که معتقد است جعل (وضع) قانون، انکار خاتمیت پبامبر اکرم (ص) است.همان کسانی که می گفتند که اساس اسلام بر مساوات و حریت نیست بلکه بر تبعیض و بندگی است و در حمایت از استبداد محمدعلی شاه قاجار اعلام کردند که تضعیف سلطان اسلام پناه مساوی است با تضعیف اسلام. این سخنان ادامه خط فکری همین افراد واپس گرا و مرتجع در حوزه های علمیه بود که امام در دوران مبارزه با رژیم استبدادی شاه و حتی پس از پیروزی انقلاب از دست آنها خون دلها خورد و در باره شان تند ترین سخن ها را گفت و گفت که اینها مانع رشد و ترقی و تعالی اندیشه های دینی و کشور بوده اند .
بی دلیل نیست که اینان به دنبال تضعیف هرچه بیشتر مجلس شورای اسلامی هستند که به فرموده امام راحل باید در راس امور باشد، و عدم موضعگیری شورای نگهبان هم در پی اعلام نظر احمدی نژاد به عنوان رئیس دولت مستقر که “مجلس در راس امور نیست” اعتقاد به ریاستی بودن دولت در بخشی از حکومت را تایید می کند و البته اعلام اخیر سخنگوی شورای نگهبان در این باره بیش از پیش براین موضوع مهر تایید می زند .
ما به عنوان جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی ضمن ابراز تاسف از بیان دیدگاه های مغایر قانون اساسی و اندیشه های امام راحل از جانب گروهی افراطی و استبداد طلب و واپس گرا،موارد ذیل را در راستای اجرای بدون تنازل قانون اساسی و اصلاح روند انحرافی موجود مطرح می نماییم که امیدواریم پاسخ داده شود :
۱٫ موضع گیری صریح و شفاف مسوولین عالی رتبه نظام در ارتباط با اظهارات اخیر مسوولان سپاه.
۲٫ اتخاذ تدابیری به منظور بازگشت نظامیان به پادگانها و خروج از عرصه سیاست، اقتصاد و مسائل فرهنگی و اجتماعی به منظور ایجاد آرامش در فضای عمومی کشور.
۳٫ تشکیل دادگاه صالحه برای رسیدگی به شکایت هفت فعال سیاسی اصلاح طلب علیه کودتاگران انتخاباتی واجرای عدالت،تنویر افکار عمومی وبازگشت اعتماد به جامعه
۴٫ بازسازی نهاد انتخابات کشور برپایه قانون اساسی بنحوی که از دست عاملان قدرت و نظارت استصوابی در امان باشد.
جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی